Nieuwe coronamaatregelen

Nieuws

Nieuwe coronamaatregelen

Coronamaatregelen 1.jpg

Het kabinet heeft op dinsdag 2 november jl. nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

Een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een zwembad voor iedereen van 18 jaar en ouder. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving*, geldt dit ook voor ouders van kinderen die naar zwemles gaan.

*Op sommige pagina’s van de Rijksoverheid staat hierover nog foutieve informatie, namelijk dat zij uitgezonderd zijn. Dit is niet het geval. De Rijksoverheid moet deze pagina’s nog aanpassen.

Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen. Hierbij geldt wel een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.

De maatregelen gaan in op zaterdag 6 november 2021. De belangrijkste maatregel is het coronatoegangsbewijs dat nodig is voor een bezoek aan de accommodatie.

Wat merk je daarvan in onze accommodatie? Vanaf zaterdag 6 november zal het controleren van de QR-code met een geldig identiteitsbewijs voor iedere bezoeker bij de centrale entree, receptie en eventuele andere ingangen moeten plaatsvinden zoals dat eerst alleen bij de horeca nodig was. De 1,5 meter regel is veiliger, maar niet verplicht, dus blijf elkaar de ruimte gunnen.

Wat is de coronapas?

De coronapas geldt als een bewijs dat mensen gevaccineerd, onlangs negatief getest of hersteld zijn van covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen tot onze accommodaties.

De basisregels blijven gelden:

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al geprikt bent.
  • Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor frisse lucht.

We gaan ervan uit dat iedereen die onze accommodatie bezoekt de maatregelen respecteert. Weet dat onze medewerkers hier zelf geen invloed op hebben en hun werkzaamheden zo goed mogelijk proberen uit te voeren, zodat iedereen lekker kan blijven zwemmen.

Zwemlessen

Wat als je geen QR-code kan tonen bij de ingang?

Je kunt het gebouw niet betreden.

We willen graag dat jouw kind kan blijven lessen bij ons. Wij adviseren ouders om een begeleider mee te sturen naar de zwemlessen die beschikt over een geldige QR-code. Dit kan uiteraard ook opa, oma, tante of de buurvrouw zijn.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.