Werkwijze

Leren zwemmen begint met zwemplezier

Om Nederland veiliger te maken voor kinderen is zwemles ontzettend belangrijk. Ons land heeft veel water en dus veel kans op onveilige situaties, te denken aan verdrinking. Door zwemles probeer je onveilige situaties te beperken en  creëer je juist een veilige situatie.

Zwembad de Stok is al jaren dé zwemles aanbieder in Roosendaal en omstreken. Wij geven kwalitatief goed zwemonderwijs volgens de normen van het Nationaal Zwemdiploma, uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Leren zwemmen met zelfvertrouwen
Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen
Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. We laten kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water
Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken kinderen zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren ze zich goed te redden in het water. En dat vinden wij veel belangrijker dan de mooiste slag!

Aandacht voor ieder kind
Door de kinderen ook in kleine groepjes te laten werken, hebben onze zwemlesgevers de tijd om in te spelen op individuele behoeften. Waar nodig geven we ze extra aandacht en uitleg. Ook is er ruimte om in te spelen op individueel talent.

Gediplomeerde docenten
Al onze zwemlesgevers werken volgens de Gedragscode Zwembranche. Jaarlijks wordt iedere zwemlesgever getoetst door een onafhankelijke auditor. Uiteraard hebben al onze zwemlesgevers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgegeven.

Leerling Volgsysteem
Wil je de vorderingen van je kind volgen? Dat kan. In ons digitale Leerling Volgsysteem zie je hoe je kind steeds een niveaugroepje opschuift.

Kom samen oefenen
Wist je dat je kind gratis kan komen zwemmen als het bij ons zwemles volgt? Kom samen gezellig oefenen!

Wat kan je van ons verwachten:
Starten met zwemmen kan vanaf 4 jaar

 • Lesgeven op het niveau van het kind (gedifferentieerd lesgeven)
 • Keuze uit verschillende zwemlesvarianten
 • Lesmethode waarbij Spelend leren centraal staat (kinderen leren op deze wijze sneller)
 • Zwembad de Stok werkt uitsluitend met gecertificeerde zwemonderwijzers die in bezit zijn van V.O.G.
 • Vorderingen volgen via leerlingvolgsysteem
 • Betaling voor de zwemlessen gaat via een 4 wekenkaart systeem
 • Zwemleskinderen mogen vanaf inschrijving “gratis” recreatief komen zwemmen
 • Ruime keuze aan lesdagen en tijden (maandag t/m zaterdag, M.U.V. donderdag)
 • Uniek beoordelingssysteem via Jip de mascotte
 • Zwemles volgen via TV schermen
 • Gezellige horeca met WIFI
 • Erkend licentiehouder ZWEM-ABC van de Nationale Zwemdiploma's door NPZ/NRZ

Alle informatie over het lesplan zwemABC bij zwembad de Stok is terugvinden in dit document.Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.